Alt er til salg på Black Friday

Shoppe dag

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Black Friday som tradition stammer, nok ikke overraskende for særlig mange fra USA. Selvom det første gang blev introduceret i 60’erne, var det først i midten af 70’erne at det begynde at vinde indpas i USA. Der skulle dog alligevel gå tæt på 30 år inden at Black Friday blev den største indkøbsdag i USA. Det skete nemlig i 2005, og det har det været siden.

I Danmark begyndte fænomenet først i 2011, men vi danskere har til gengæld med lynets hast taget det til os. Allerede efter 3-4 år blev Black Friday den største dag i dansk handel målt på omsætning gennem dankort transaktioner, da der blev handlet for godt 2 milliarder kroner, denne ene dag.

Man kan mene hvad man vil om Black Friday, men der er ingen tvivl om, at det er noget der kommet for at blive, selvom der er enkelte butikker, der står af ræset og ikke vil være med. I starten var det de webshops der var helt fremme i skoene, der meldte sig på banen. Det var meget inden for elektronik og tøj, at der kom Black Friday tilbud. Disse er stadig stærkt repræsenteret, men idag er der stort set ikke det, man ikke kan finde Back Friday tilbud på.

Alt hvad hjertet begærer

Uanset om du er på udkig efter flybilletter til New York, en rejse til Kreta, tyve meter tapet, en hundesnor eller måske noget pejsebrænde eller 24 ruller toiletpapir, så kan du være helt sikker på, at der er nogen der har det som en Black Friday tilbud.

Oprindeligt blev det introduceret for at kickstarte julehandlen, og for at butikkerne kunne komme af med varer, der ikke længere skulle være på hylderne, når det skulle være plads til alle de nye ting, ikke mindst til julehandlen. Idag er det mildest talt alt, der bliver sat til salg under påskuddet at det er en Black Friday tilbud. Det er uden tvivl en af grundene til, at mange er begyndt at sige lidt fra overfor det. Det er nemlig mere eller mindre blot blevet en stor kommerciel kapitalistisk forbrugsfest.

Når det er sagt, kan man også vende tilbage til hvad der er skrevet tidligere ovenfor, nemlig at det ikke er noget der kommer til at stoppe lige foreløbigt. For selvom vi måske er skeptiske omkring sådanne kommercielle tiltag – så elsker vi stadig allesammen et godt tilbud.