Er det billigste altid det bedste?

Køkkengulv

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Når det kommer til tilbud og til at spare penge så er vi danskere (og nok særligt folk vest for Storebælt) helt vilde. Det kan ikke blive billigt nok og jo flere procenter jo bedre. Oftest overvejer vi slet ikke hvilke konsekvenser og hvilke signaler det sender, vi skal bare have nogle produkter, uanset om vi virkelig har brug for dem eller ej. At der er kommet mange nye tilbudsdage i de senere år, særligt mange der stammer fra USA, har virkelig ført til at forbrugerkulturen i Danmark er steget voldsomt de seneste år.

Men er det billigste altid det bedste? Det kan selvfølgelig være meget svært at svare på da det meget afhænger af produktet og sammenhængen hvor i det foregår. Men man kunne f.eks. tage et eksempel som et hus. Du kan sagtens få et billigt hus som håndværkertilbud. Men er du akademiker der ikke selv kan gå og fixe huset, så ender det måske med at blive meget dyrt med alle de håndværkere. Der kan det måske bedre svare sig at finde en løsning med at typehus som du så selv kan bestemme hvordan skal se ud i store træk. Og dermed vil det billigste ikke altid være det bedste i sådan en situation. Men er du derimod håndværker kan der jo være rigtig mange penge at spare på at man kan gå og restaurere hjemmet selv og dermed også få det lige som man gerne vil

Det svinger meget fra produkt til produkt og fra tilbud til tilbud om hvor vidt det billigste er det bedste. Oftest skulle man jo mene at der var en eller anden form for sammenhæng mellem pris og kvalitet men i mange tilfælde giver man også lidt ekstra for at få branded med som også skal bruge penge på markedsføring blandt andet.