Sådan fastlægger man en fastlock

Dette indlæg er et betalt indlæg og lavet I samarbejde med den/de omtalte virksomheder og/eller deres produkter. Alle hyperlænker er derfor betalte hyperlænker.

Alle danskere har på et eller andet tidspunkt skulle lave noget selv, I huset. Der er mange som slet ikke har nogen idé om hvordan man laver en masse ting rundt i huset. Det kan være at man skal lave et nyt køkken, lægge nyt gulv i stuen eller som denne artikel skal handle om, lægge et fastlock på et tag, som både kan være plastik eller andet materiale

Starten er vigtig

Man starter med at montere en lægte  på hver side af tagspærene. Den skal helst side så den holder kant med spær-enderne, så sternbrættet, som bliver sat på senere, kan sidde helt lodret. For at få det hele til at passe, så skal man måle med e tommelstok, som kan flugte overkant. Når alle lægterne er skruet ordentligt på, så kan man begynde at montere fastlock-pladerne. Hvis de ikke passer helt perfekt, så kan man altid rette dem til med en dekupørsav. I bunden skal fastlock-pladerne gerne stikke 3cm ud fra tagrendekanten, så det giver mulighed for regnvand er komme af taget. Når alt forarbejdet er klaret, så skal pladerne bare klikkes ind. Der er forskel på fastlock-pladerne, da den venstre plade altid skal være over den højre, for at sørge for at der ikke kommer regnvand ind gennem tagets plader. Det samrte kliksystem sørger for at taget holder tæt, og man slipper for at bruge nogle former for skruer, undtagen i de to ender. Fastlock-pladerne kommer med beskyttelsesfilm på, så derfor når man er helt færdig med at montere taget, så er det sidste step at man river beskyttelsesfilmet af for at få et flot og lækkert tag, som holder tæt. det kan klart anbefales at bruge fastlock, når der skal lægges et tag, da man kan spare en masse tid og penge.